/ #udemy free courses #Design 

NX ile Maçalar için Hidrolik Piston Tasarımı Eğitimi!

Hidrolik pistonlar, üzerindeki sıvı basıncını, silindir şeklindeki piston mekanizması sayesinde hareket enerjisine dönüştürebilen, yani uygulanan basınçla mekanik enerji üretebilen sistemlerdir. Hidrolik pompalar tarafından üretilen enerji çeşitli silindirler yardımıyla doğrusal veya açısal harekete dönüşmektedir. Buradaki açığa çıkan kuvvetin büyüklüğünü belirleyen en önemli faktörler, silindirin çapı ve çeşididir.

Hidrolik silindir gövde ve piston olarak iki ana parçadan meydana gelir. Bunların yanında sızdırmazlık elemanları ve bağlantı elemanları silindir üzerinde bulunmaktadır. Çok yüksek basınçlarda kullanıldığı için gömlek et kalınlığı kaldırabileceği basınca göre hesaplanır.

Pnömatik silindir, basınçlı hava enerjisinin kontrolünü sağlayarak doğrusal itme veya çekme hareketine dönüştürmeye yarayan elemanlardır.
Pnömatik enerjiyi mekanik enerjiye dönüştüren bu silindirler, ön ve arka kapak, silindir borusu, piston kolu ve sızdırmazlık gibi parçaların birleşiminden oluşmaktadır. Pnömatik silindirin çalışabilmesi için gerekli olan iki şey, pistonu ileri ve geriye hareket etmesini sağlayan kuvvet ve hava tahliyesidir. Son dönemlerde pnömatik hareket ve kontrol sistemlerinin kullanımının yaygınlaştığı görülmektedir. Pnömatik silindir elektrikli veya hidrolik sistemlere göre daha düşük basınçta çalışabilmekte, bunun sonucunda daha fazla tasarruf sağlayarak maliyetleri düşürmektedir.
Diğer yandan kullanışlı ve kolay olan bu sistemler diğer hareket elemanları ile birleşime olanak sağlarken, modern kontrol sistemleri ile de entegre olabilmektedir. Pnömatik silindir, endüstriyel üretimde sıkıştırma, baskı uygulama, kaldırma ya da lineer hareket gerektiren yerlerde sıkça kullanılmaktadır. Pres uygulamalarından ilaç sektörüne, demir-çelik üretiminden tıbbi bilimlere kadar birçok alanda bu sistemler önemli rol oynamaktadır.

DMU Kinematics Modülü, CATIA V5 içerisinde bulunan Assembly Design Modülü ile birlikte çalışmaktadır. Aralarındaki tek fark DMU Kinematics Modülünde montaj işlemleri yaparken aynı zamanda da bu modül içerisinde mekanizmaların simülasyonları ve analizi yapılabilmektedir. Yani DMU Kinematics Modülü içerisinde hem montaj hem de hareket verme işlemleri yapılabilmektedir. Siemens NX için de bu modüllerin karşılığı Assembly ve Motion bölümleridir.

Bu eğitimde de sıfırdan, imal edilebilir ve ileri 3D modelleme teknikleri ile hidrolik piston tasarımı yapacağız. Tasarımı Siemens NX programında, kinematik modelleme kısmını ise CATIA V5 programında yapacağız. Aynı zamanda ilerleyen kısımlarda tasarladığımız hidrolik pistonun imalat resimlerinin alınmasını da her iki program için eğitim içeriğinde anlatıyor olacağız.

Umarız hazırladığımız bu eğitim sizlere faydalı olur. Eğitimde görüşmek üzere!

Ratings: 0.00/5

Enrollments: 675

Coupon Code: NX_PISTON_SLIDER_17

Current Price: FREE

Enroll Now:

Author

Friend

Your friend will provide you with information on premium courses and internships for free.